Produktsammansättning och ingredienser

Innehåller IMEDEEN laktos, socker, konserveringsmedel eller konstgjorda smakämnen?

IMEDEENs hudvårdstabletter innehåller naturliga ingredienser. De har inte producerats med laktos, konserveringsmedel eller konstgjorda smakämnen och innehåller inte tillsatt socker.

Vad är skillnaden mellan Marine Complex™ och fiskolja?

Fiskolja är en energikälla som innehåller mycket omega 3-fettsyror, vilket gör cellmembranen mer flytande. Marine Complex är ett fiskprotein som innehåller en stor mängd aminosyror, vilka spelar en direkt roll för produktionen av kollagen och elastin, som är avgörande för hudens struktur och täthet.

Vad är Marine Complex™?

Marine Complex, som används särskilt i IMEDEENs hudvårdstabletter, är fullt av proteiner och polysackarider, som liknar de som finns naturligt i hudens stödjevävnad och som är viktiga för hudens struktur och fuktbalans.

Är IMEDEEN kosher?

Marine Complex™ i IMEDEENs hudvårdstabletter är inte kosher.

Går man upp i vikt när man använder IMEDEEN?

Man går inte upp i vikt av att använda IMEDEEN. Vetenskapliga undersökningar har visat att det, efter ett halvårs intag av IMEDEENs hudvårdstabletter, inte finns något samband mellan produkten och viktökning.

Vad är vindruvskärnextrakt?

Vindruvskärnextrakt utvinns ur Vitis Vinifera – en vit druvsort som används för att framställa champagne. Vindruvskärnextrakt innehåller mycket antioxidanter.

Varifrån kommer det lykopen som IMEDEEN innehåller?

Lykopen utvinns ur röda, mogna, specialodlade, icke-genmodifierade tomater.

Vad är lykopen?

Lykopen är en karotenoid och är det pigment som ger mogna tomater och andra grönsaker sin vackra röda färg.

Vad är antioxidanter?

Antioxidanter bidrar till att skydda cellerna mot oxidativ stress genom att neutralisera fria radikaler.

Antioxidanter finns naturligt i kroppen och huden och är stabila molekyler från vilka fria radikaler kan ”stjäla” en extra elektron. När fria radikaler har förvärvat en extra elektron blir de neutraliserade. Ett exempel på en antioxidant är C-vitamin som bidrar till att skydda cellerna mot oxidativ stress.

 

Vad är polysackarider?

Polysackarider är de sockermolekyler som bildar den fuktbindande geléliknande substansen i huden. Dessa molekyler kan binda fukt i en utsträckning som motsvarar upp till 1 000 gånger sin egen vikt och ansvarar för hudens fuktbalans.