Havets djup

Även om det är flera miljoner år sedan de första arterna steg upp från havet och kröp i land, har allt liv – även människans – sitt ursprung i vattnet. Det finns stora likheter mellan människans celler och cellerna hos havets levande varelser och därför har havet visat sig vara en nyttig resurs inom hudvårdsforskning. Näringsämnen från havet används i stor utsträckning i skönhetsprodukter eftersom de anses förbättra hudens utstrålning och därmed utseendet.

IMEDEENs särskilda Marine Complex™ har sitt ursprung i havet. Precis som jordens yta består största delen av vår hud av vatten. Nyckeln till jämn och frisk hud är att upprätthålla en optimal fuktbalans. De skyddande fibrerna och cellerna i det djupa hudlagret simmar omkring i en mycket fuktig geléliknande matris som är fylld med glykosaminoglykaner [GAG]. Dessa långa kedjeliknande molekyler, som består av polysackarider, kan lagra en stor mängd vatten motsvarande upp till 1 000 gånger sin egen volym och är direkt ansvariga för hudens spänstighet, elasticitet och fuktbindande förmåga. 

IMEDEENs särskilda Marine Complex är fullt av proteiner och GAG som påminner om de som finns naturligt i hudens stödjevävnad. Det är huvudingrediensen i alla IMEDEENs hudvårdstabletter. Vetenskapliga undersökningar har visat att intag av IMEDEEN förändrar hudens täthet och fuktbalans. 

Det innebär att huden ser yngre ut – mjukare, jämnare, mindre torr och med tydligt minskade linjer och rynkor. 

Marine Complex är en av de viktigaste anledningarna till att IMEDEEN fortsätter att vinna priser för bästa skönhetsprodukt – oceaner före resten!

¹ Marine Complex härstammar från djuphavsfisk som har fångats på öppet hav i syfte att förtäras. Endast en viss del av fisken används för ytterligare koncentration. Marine Complex härstammar inte från utrotningshotade arter och IMEDEEN har global ensamrätt till Marine Complex.