Under huden

För att göra en objektiv bedömning av effekten av IMEDEENs hudvårdstabletter använder vi Dermascan – en ultraljudsutrustning som mäter nivåerna av kollagen, elastin och fuktbevarande ämnen och därmed hudens täthet. Metoden används på ett hudområde som är ca 12 mm brett och genererar en bild som visar hur huden mår i det djupa hudlagret som inte syns utifrån.

Bilderna till höger är från en hudundersökning som pågick under ett år. De visar förändringen i huden efter tre månader och efter ytterligare ett års intag av IMEDEEN. 

Det översta svarta strecket illustrerar hudens översta lager (epidermis). Därunder finns det skyddande lagret (dermis). De olikfärgade elementen på bilderna representerar den mängd kollagen, elastin och fuktbevarande ämnen som finns i dermis. Hög koncentration och bättre fördelning av mörka element innebär en stor mängd kollagen, elastin och fuktbevarande ämnen, medan en låg koncentration innebär en liten mängd kollagen, elastin och fuktbevarande ämnen.

Dagligt intag av IMEDEENs hudvårdstabletter har visat en högre koncentration och bättre fördelning av mörka element. Det kraftigare, tjockare svarta strecket tyder på en ökad täthet och därmed en förbättrad kvalitet i det översta hudlagret. Resultatet är färre fina linjer och rynkor samt mjukare, jämnare och vackrare hud.